Lakiernik "nie bawi się" w wycinanie szyb...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kamil724
    Classic
    • 2012
    • 5

Domki 4ro osobowe (z dostawką 6cio osobowe) -> doba 220 zł z dostawką 250 zł
    1. wolny – 3 doby
    2. mcmis (660 zł / 2+1) – 3 doby
    3. Wojtek617 (500 zł / 4+1) – 2 doby
    4. jamesbodzio (750 zł / 4+1) – 3 doby
    5. wally (660 zł / 2) – 3 doby
    6. brak
    7. qu_bek&Ryśka (660 zł / 2+2) – 3 doby
    8. sopocianin (660 zł / 2+1) – 3 doby
    9. kabanos (660 zł / 2+1) – 3 doby
    10. jureqj (660 zł / 2+1) – 3 doby
    11. klosek&afrodyta1201 (440 zł / 2+2) – 2 doby
    12. krzynol (660 zł / 2+2) – 3 doby
    13. bohen (660 zł / 2+1) – 3 doby
    14. eggzman (660 zł / 2+1) – 3 doby
    15. m4g (750 zł / 4+1) – 3 doby
    16. f-sławek (660 zł / 2+1) – 3 doby

Domki 9cio osobowe (z dostawką 11sto osobowe) -> doba 350 zł z dostawką 380 zł
    1. dklog (1050 zł / 4+5) – 3 doby
    2. Trusek (525 zł / 2+2) – 3 doby
    niuniek54 (525 zł / 2+1) – 3 doby
    3. mirek_p11 (262,50 zł / 2+1) – 3 doby
    ebastian7905 (262,50 zł / 2+2) – 3 doby
    piotrex (262,50 zł / 1) – 3 doby
    tom007 (262,50 / 1) ) – 3 doby
    4. B@rtez (525 zł / 2+1) – 3 doby
    ryba0124 (525 zł / 2+2) – 3 doby
    5. Enriquez (160 zł / 1) – 3 doby
    rafiki (160 zł / 2) – 3 doby
    kasek31 (125 zł / 1) – 2 doby
    Octavia 222(125 zł / 1) – 2 doby
    pstrykacz (160 zł / 1) – 3 doby
    bzyq_74 (160 zł / 1) – 3 doby
    dato (160 zł / 1) – 3 doby

tony065 (bez domku)
    paluch# (bez domku)
    SmiLLeyPL (zrezygnował, może przyjedzie na dzień)
    rodaczek (bez domku)
    slawek31113 (zrezygnował)
    chinka01 (pobyt we własnym zakresie) - niestety okazało się, że domek, który miał być wolny okazał się już zajęty...
    Zebomichal (bez domku)

Mam nadzieję, że podział akceptujecie :roll:
    Jeśli nie będzie żadnych sprzeciwów, podam dane do przelewu, czyli 20% kwoty za cały pobyt.

WPŁATY
  • m4r3k
    Classic
    • 2010
    • 18

Witam, za jakiś czas oddaje octavkę do lakiernika.
    Do malowania idzie m.in tylna klapa kombiaka - rdza pod szybą. Co za tym idzie szybę trzeba wyciąć. Mój zachwalany przez wszystkich lakiernik powiedział, że wycinanie/wklejanie szyby to nie jego broszka i muszę dostarczyć autko bez niej.

Jak dla mnie to troszkę nie poważne... Co o tym sądzicie?

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

zgadza się
      szybami zajmuje się blacharz, albo firma która wymienia szyby
      w niektórych autach nie da się wyciąć szyby bez zniszczenia lakieru
      ale jeżeli tu idzie do malowania, to blacharz powinien dać sobie radę

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez m4r3k
        Mój zachwalany przez wszystkich lakiernik powiedział, że wycinanie/wklejanie szyby to nie jego broszka i muszę dostarczyć autko bez niej.
        nie che mu się i tyle a kasy weźmie pewnie tak samo jak by wycinał tylną szybę, zmień na innego bo temu się w dupie zaczyna przewracać.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

jak ja robilem to "moj" lakiernik mimo ze i z blacharka sie bawi to tez nie chcial sam wycinac i wzial do tego gosci podobno zawsze tak robi, przynajmniej tak mowil. moze mu sie nie chcialo babrac z tym, a moze nie czul sie mocny.
          A ile Ci powiedzial ze kasuja za szybe, bo z tego co ja pamietam 150 brali, z tym ze sama robocizna za malowanie nie byla bardzo droga bo po znajomosci. tylko co z tego jak klape znow bierze, tym razem sie nie sprawil.

Komentarz

• m4r3k
            Classic
            • 2010
            • 18

Zamieszczone przez abstinent
            zgadza się
            szybami zajmuje się blacharz
            Mógłby sam chooociaż ja wyciąć.

Zamieszczone przez loru
            nie che mu się i tyle a kasy weźmie pewnie tak samo jak by wycinał tylną szybę, zmień na innego bo temu się w dupie zaczyna przewracać.
            Też wydaje mi się, że poprzewracało mu się w dupie. Ma kupę klientów, wiele nowych samochodów, które np. spadły z lawety. Widać bardzo dobrze finansowo na tym wychodzi. Nie zależy mu chyba, aż tak na kliencie z octavką

Klapa, tylny zderzak, tylne nadkole i z 2 drobne zaprawki - ok. 1400 zł
            Nie wiem czy liczył malowanie przedniego czy nie, bo powiedział tylko, że popękany w kilku miejscach i nie opłaca się robić - lepiej kupić drugi (nie wiem czy miał na myśli malowanie tego nowego podając cene roboty).

Zamieszczone przez Golas27
            jak ja robilem to "moj" lakiernik mimo ze i z blacharka sie bawi to tez nie chcial sam wycinac
            On też zajmuje się blacharką, coś mi się wydaje, że czuje się taki mocny przez tą swoją opinie opinie dobrego lakiernika, że to on stawia warunki...
            Zamieszczone przez Golas27
            A ile Ci powiedzial ze kasuja za szybe, bo z tego co ja pamietam 150 brali,
            Rzecz w tym, że powiedział wprost, że muszę dostarczyć samochód bez szyby, bo on takich rzeczy nie robi. Rozmawiałem z BOK'iem jakiejś firmy zajmującej się szybami i pani powiedziała, że wycięcie to ok. 140 zł, a wklejenie ok. 100 zł. Dokładna wycena na miejscu.

Komentarz

a to ja placilem 150 rzekomo za wyciecie i wklejenie, wklejona jest ok, z tym ze "rzekomo" bo operacji nie widzialem, a dzis to malo komu mozna ufac...

Komentarz

• gomar
                Rider
                • 2012
                • 480

Nie ma jak to Uno, trzeba było to samemu się szybę wyjęło szybę z tyłu i np choinkę przewiozło
                SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• m4r3k
                  Classic
                  • 2010
                  • 18

a to ja placilem 150 rzekomo za wyciecie i wklejenie, wklejona jest ok, z tym ze "rzekomo" bo operacji nie widzialem, a dzis to malo komu mozna ufac...
                  Właśnie muszę poprzeliczać koszty tych wszystkich operacji, żeby mi druga octavka nie wyszła z takiego kombinowania :lol: Z drugiej strony chcę, żeby to było zrobione dobrze, a ten majster jest podobno git.

Zamieszczone przez gomar
                  Nie ma jak to Uno, trzeba było to samemu się szybę wyjęło szybę z tyłu i np choinkę przewiozło
                  Narazie początek lata to pośmigam octavką, a na zime wymieni ją się na jakieś Uno.

Edit:

aaaalbo jednak zrezygnuje z choinki

Komentarz

• zepter00
                    RS
                    • 2008
                    • 2304

Re: Lakiernik "nie bawi się" w wycinanie szyb...

Zamieszczone przez m4r3k
                    Witam, za jakiś czas oddaje octavkę do lakiernika.
                    Do malowania idzie m.in tylna klapa kombiaka - rdza pod szybą. Co za tym idzie szybę trzeba wyciąć. Mój zachwalany przez wszystkich lakiernik powiedział, że wycinanie/wklejanie szyby to nie jego broszka i muszę dostarczyć autko bez niej.

Jak dla mnie to troszkę nie poważne... Co o tym sądzicie?
                    Co o tym sadze? Jak chcesz robić u niego to zrób tak jak powiedział a jak nie chcesz to nie rób, natomiast "nie-poważne" jest pisanie "nie" z przymiotnikami rozłącznie. "Nie" z przymiotnikami piszemy ŁĄCZNIE inaczej RAZEM.
                    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• bishop
                      L&K
                      • 2012
                      • 1430

Zepter00 nielucki jesteś z tą ortografi, :lol: wiadomo zło lepiej zdusić w zarodku, dziś napisał "nie" osobno, a jutro może napisać np "bulu", ...musimy stworzyć kącik literatów i tam się będzie można napieprzac słownikami po łbach.
                      Co do tematu, parę wiadomości dla ludzi przyniósł.

Komentarz

• m4r3k
                        Classic
                        • 2010
                        • 18

zepter00, NIE_________________________POWAŻNE, jest też pisanie nie na temat, bo to "rób co chcesz" nie wnosi NIC.

Zamieszczone przez bishop
                        dziś napisał "nie" osobno, a jutro może napisać np "bulu"
                        Żeby było bardziej motoryzacyjnie - dzisiaj zarysowałeś zderzak jutro wjedziesz w wycieczkę przedszkolaków.

Litości, rozumiem i doceniam poprawianie błędów, ale po co to wielkie oburzenie i pogarda?

Komentarz

• patryk23
                          L&K
                          • 2011
                          • 1105
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Wszyscy chyba ,wią, że są pewne zależności w języku polskim np. ,poszlem, to blisko ,poszedłem, daleko , lub włoncznik ,bo z angielskiego włączać to ON....

A co do lakiernika możliwe ,że woli to zostawiać komuś kto ma wprawę .

Komentarz

• adi747
                            L&K
                            • 2008
                            • 1138

bardzo dobrze Ci mówi od szyb jest blacharz lub taki co tylko szyby wymienia :diabelski_usmiech
                            http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                            była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                            2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                            JEST
                            megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                            octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                            octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• zepter00
                              RS
                              • 2008
                              • 2304

Zamieszczone przez m4r3k
                              zepter00, NIE_________________________POWAŻNE, jest też pisanie nie na temat, bo to "rób co chcesz" nie wnosi NIC.

Zamieszczone przez bishop
                              dziś napisał "nie" osobno, a jutro może napisać np "bulu"
                              Żeby było bardziej motoryzacyjnie - dzisiaj zarysowałeś zderzak jutro wjedziesz w wycieczkę przedszkolaków.

Litości, rozumiem i doceniam poprawianie błędów, ale po co to wielkie oburzenie i pogarda?

Szanowny Kolego... pisanie poprawną Polszczyzną to ważny punkt regulaminu tego forum.. Widzę, że chyba nie czytałeś czegoś takiego. Nie jest to moje własne widzimisię, że poprawiam i upominam bo robi to wiele osób a w skrajnym przypadku robią to moderatorzy. Mnie osobiście obraża rażące niedbanie o poprawność języka ojczystego i każe powątpiewać w czyjeś wykształcenie. Takie rzeczy, na Boga, są w podstawówce a sprawdzane są na maturze. Dzień w którym wszyscy przestaną zwracać uwagę na niedouczenie będzie dniem upadku języka polskiego i całkowitego zidiocenia narodu.

Co do rzekomego pisania nie na temat to przecież napisałem: "Jak chcesz robić u niego to zrób tak jak powiedział a jak nie chcesz to nie rób," przecież to meritum sprawy.

Zdania o zarysowaniu zderzaka i wycieczce przedszkolaków nie skomentuję bo to jakiś bełkot.

Pogardy żadnej w moim poście nie dostrzegłem a oburzenie jest całkowicie zasadne gdy ktoś kaleczy nasz wspólny język ojczysty. Wszyscy mamy jego dobrego stanu pilnować. Ty, ja, inni koledzy, my wszyscy, bo to jest nasze wspólne dobro. Polacy walczyli 100 lat ( nie miesiąc, rok czy dwa lata) by zachować swój język ojczysty w czasach germanizacji i rusyfikacji. Nie plujmy naszym przodkom w twarz.
                              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

Komentarz

• bishop
                                L&K
                                • 2012
                                • 1430

:kwiatek k

Komentarz

• mrfazi
                                  • 2010
                                  • 3174
                                  • Superb III (3V3)
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

zepter00, wyluzuj kolego, śmietnik robisz w temacie i tyle.

Komentarz

• zepter00
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2304

Jestem wyluzowany.. natomiast twoja uwaga rozwiała wszelkie wątpliwości m4r3k

Komentarz

• kamil92x
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 701
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez m4r3k
                                      Mój zachwalany przez wszystkich lakiernik powiedział, że wycinanie/wklejanie szyby to nie jego broszka i muszę dostarczyć autko bez niej.
                                      Lakiernicy/blacharze nie chcą na własną rękę brać się za wycinanie szyb, bo nie chcą brać odpowiedzialności w razie pęknięcia szyby, dlatego wolą żeby klient oddał tam gdzie robią to na codzień niż ryzykować kupno nowej szyby
                                      Octavia ASZ/RS
                                      Jetta A5

Komentarz

• zepter00
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2304

Pewnie tak właśnie jest.

Komentarz

• hubert78
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 1576

Zamieszczone przez m4r3k
                                          Mógłby sam chooociaż ja wyciąć.
                                          I to jest właśnie najtrudniejsze, bo wkleić to szybę jest duuuuużo łatwiej niż wyciąć

Komentarz

Pracuję...